Mindfulness, Yoga & Zenmeditatie

IMG_9080.jpg

 

In deze cursus leert u de voornaamste meditatietechnieken te gebruiken om stress te verminderen. Dit doen we met behulp van aandachttraining (mindfulness), yoga beoefening en zenmeditatie. Naast het fysiek oefenen in mediteren en yoga krijgt u theoretische uitleg over stressoorzaken en stressreductie. Verder leert u over de oorzaak van lijden van de mens volgens de boeddha en parallel ook de psychologische (wetenschappelijke) verklaring waarom mediteren tot een kalme en rustige geest leidt. 

Mindfulness 
Mindfulness is het trainen van je aandacht om in het hier en nu te zijn. Volgens onderzoek aan de universiteiten van Rome en Wisconsin leidt herhaaldelijk mediteren en/of mindfulness beoefening tot blijvende veranderingen in de hersenen.

Yoga
Yoga is Mindfulness in beweging. Tijdens yoga, geschikt voor iedereen, leert u uw lichaam kennen en aanvoelen. 

Mediteren
Door regelmatig te mediteren passen onze hersenen zich aan zodat we minder angst en stress ervaren. Mediteren/mindfulness geeft aandacht, ruimte en handvatten om hardnekkige patronen te doorbreken. Het geeft rust en kleur aan het leven. 

De cursus Mindfulness, Yoga & Zen-meditatie voor beginners bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. 

START Cursus Mindfulness & Yoga Apeldoorn – START 9 SEPTEMBER 2019
Cursusdag
: Maandag
Start cursus: 9 september 2019
Duur: 8 weken
Tijdstip: 19.00 – 20.30
Kosten: €295,-
Inclusief 5x individuele coaching €595,-

Lesdata: 9 september, 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober

Doorlopende lessen Mindfulness, Yoga & Zenmeditatie
Om dat wat we geleerd hebben in de cursus verder uit te breiden in ons dagelijks leven en consequent toe te passen, bieden we doorlopende lessen Mindfulness, Yoga & Zenmeditatie aan. Zie hiervoor ons rooster